20050729

DDSS


berbat bir gun.
kime anlatayim, kimin gozunun icine bakip da fiskirayim bilemiyorum. Toplanti odasina kacip biriki gozyasinin disariya akmasini sagladiysam da... Kedim hasta yine... butun gece boyunca 4.kez sebepsiz yere kendiliginden acilan boyun yarasini pansumanlama ve kafasina acimasizca boyunluk gecirme calismasinin ardindan, sabaha kadar 3-5 kedili, 3-5 kapanli kafesli ruya ve sabah saglam bir kosturmaca ile veterinere ulasim ve poffff... simdi butun bir gece ve sabahin acisini hissediyorum: kedime aci vermekten nefret ediyorum. en nefret ettigi sey olan kafese tikmaktan, arabayla biryerlere goturmekten nefffrettt ediyorum. onu boyunluklu gormekten, kendini yalayip temizlemesini engellemekten, en derin uykularindan mahrum etmekten nefffffrettt ediyorum. (edit: delete). simdilik herkese ve herseye yetmeye calisirken, oyle aciz, oyle ici islak, ofisteki musteri, ceviri, mektup islerine gomulmemin kurtulus oldugunu biliyorum -ne yazik ki

o benim piticik kedim, beyazcik o, potinckom benim o, sahip oldugum en guzel oyuncak, yumusacikim, girgirim, minicikim. bugun icin o, herseyim.

8 comments:

hera said...

hmm.. elif, neticede sen bir acidan hakli ciktin.. "olaya o kadar hakim gorunuyormusum ki, ona ihtiyacim yokmus".. anyway, kizimin durumuyla ilgili bir yazi yazacagim yine
tesekkur ederim nezaketli ilgine

yuvakuran said...

Benim hic kedim olmadi. Aslinda hic karsi degilim bilmem neden, yeteri kadar entellektuel olamadim, herhalde. Bir kedim eksik, kitaplarim, CD lerim eski plaklarim bir suru seyim var, kedim yok. Kedim olmayinca, kedim icin endiselenmiyorum. Kedimi veterinere goturemiyorum. Kedim icin birseyler yapamiyorum. Kedi muhabbetlerine giremiyorum. Oyle sokak keisi de alinmazki eve. Bir arkadasin 7-kusak soyu sopu bilinen bir soylu kedisi dogursa, yavrulardan birini bana verse , ondan sonra ben kedim icin derde dussem. ODTU PTT sinin bile kedisi var. Kedi bankoda memur ile benim aramda sabahlari duruyor. Kediden izin almak gerekiyor posta gondermek icin. ne is?? Kedinize gecmis olsun !!

hera said...

yuvakuran-tesekkurler iyi dilekler icin.. kedi meselesi de aynen soylendigi gibi; hani derler ya"anne olunca anlarsin" , ben dahil tanidigim tum kedi sahipleri "bu son, bir daha kedi almayacagim" diyor.. ama dunyanin en guzel seyi.. BTW, bal gibi de sokaktan alinir kedi, soylu kedi ne demek anlamam hic.. kedinin de insanin da sadece soylu olanindan hic hazetmem!
odtulu kedilere benden selam, hala balik ekmekcinin oralardalardir herhalde..

Oya Kayacan said...

N'olmuş bu tortoise shell kıza? Ne hastası, ne yarası? Önlenemez bir durum varsa, işte o durumlarda tek güvencem Animalia'daki İlhan Bey. Sevgili Hera, şu benim bir türlü çalıştıramadığım blog'da kızımın tasmalı fotografını görmüşsün. Başka türlü açık havaya çıkamayacağını bildiği için taktırıyor. Ama dediğin gibi öyle ağaçlık, hele de makilik gibi yerler olursa iş çarşafa dolaşır... Biz de bahçeye inince perişan oluyoruz. Gül ağaçları var, bir sardırıyor etraflarına, oyyy oy. Oğlum hiç çıkmaz sokağa. Öyle korkak ki. Utanmıyor hiç o efe gibi halinden, kapı çalınca arazi, yatağın içine ve de yastık kılıfının içine hatta...

hera said...

sevgili oya,
ilgine tesekkurler, yeni bir kedi postu (!) yazdim zaten..

bloguna erisim sorunun icin yapabilecegim birsey var mi bilmiyorum, blogger forumu oneririm, ben onlara yamanarak bazi sorunlari halletmis idim. belkş baglantinda sorun vardir?

Roberto Iza Valdés said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Roberto Iza Valdés said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

yaw şu hayvacağızlara eziyet etmeyi bırakın artık...lütfen...
onların evi çatılar,ağaçlar ve sokaklardır...rica ediyorum egonuzu tatmin edeceksiniz diye şu gariplerin hayatıyla oynamayınız..