20070924

Aydin Dogan'in Hilton katakullasi

vay halimize! Dogan Grubu Hilton arazisi icin 1:6 insaat iznini onaylatmis.
hakikaten dur diyebilecek, Hilton arazisinin sehir olcegindeki degerini gorebilecek, bir allahin kulu mimar muhendis sehirci belediyeci yok mudur? bu izinleri verenler hain degil ise, hain kimdir? Bu arazi Istanbul icin cok onemli arazilerden biridir. Levent'te sagir sultanlarin duyup katildigi, trafigi altyapisi cozulmemis, niye rant kazandigi henuz tanimlanamamis arazilerden cok cok kiymetlidir. Levent'teki IETT arazisi icin herkesin tu kakaladigi Sama Dubai yaklasik 18.000 USD/m2 fiyata olur verdi. Yerli gururumuz, Zorlu Holding, Karayollari arazisi icin 8.300 USD/m2 fiyatla ihale kazandigi zaman hepimiz vay canina dedik. Benzer arazi fiyatlari icin su an belirlenen bedeller 10.000-12.000 USD/m2 civarinda.
Dogan'in, yeni insaat izni ile gozbebegimiz guzelim araziyi ne fiyata denklestirdigini hesaplamak ister misiniz? 254.000.000 USD toplam ihale bedeli / 238.000 m2 yeni imar izni = 1067 USD/m2 !!
Eksik kalan bedel kim tarafindan odenmekte diye merak ederseniz:

Hilton Arazisi için aylardır bastıran, Şişli Belediyesi’nden istediği imar plan tadilatını çıkarttıran ve Büyükşehir’den bunun onayını isteyen Doğan Grubu’na Hilton Arazisi’ne yüzbinlerce metrekare inşaat yapma izni çıktı.
Bunu yazacak babayiğit gazete pek kalmadığı ve medyanın kontrolünün tamamı neredeyse Doğan’ın eline geçtiği için haberi internetten öğrendim.

No comments: