20060929

Aşağıdaki haber Akşam Gazetesinden bir alıntı. belediye sivil toplumcular bir araya gelmişler bu yürüyüşü organize etmişler. ancak organizasyona 35 yaşın altındaki insanları kabul etmemişler; neden olarak da olay çıkmasın, huzur kaçmasın demişler... Okuyalım:
.
Iğdır'da 'Huzurumuzu bozmayın' yürüyüşü
Iğdır'da, 17 Eylül tarihinde Polisevi önünde meydana gelen ve 17 kişinin yaralandığı patlama olayını protesto amacıyla 'Huzurumuzu Bozmayın' yürüyüşü düzenlendi.Melekli Caddesi'nde bulunan Şehit Mehmet Çavuş Anıtı önünde başlayan yürüyüş, Atatürk Caddesi'ndeki Zübeyde Hanım Bulvarı'nda sona erdi. Iğdır Belediyesi ve 23 sivil toplum kuruluşunca ortaklaşa düzenlenen yürüyüşe, taşkınlık yaşanmaması amacıyla 35 yaş altında olan vatandaşlar alınmadı. Yürüyüş Tertip Komitesi adına konuşan Iğdır Belediye Başkanı Nurettin Aras, yürüyüşün ildeki huzuru bozmak isteyenlere mesaj vermek için yapıldığını söyledi. 'Huzurumuzun bozulmasını istemiyoruz' diyen Aras, şunları kaydetti: 'Patlama büyük bir faciaya da neden olabilirdi. Çok ucuz kurtulduk. Terörü lanetliyoruz. Buradan Türkiye'ye mesaj vermek istiyoruz. İnşallah bir faydası olur. Artık cenaze görmek istemiyoruz.' Aras ayrıca, taşkınlık yaşanmaması için 35 yaş altında olanların alınmadığı yürüyüşe, yaklaşık 2 bin kişinin katıldığını belirterek, 35 yaş altındaki vatandaşların da yürüyüşe katılmaları durumunda daha fazla insanın toplanacağını ifade etti.
.
.
Gözünüzün önüne gelmiştir mutlaka; 35 yaş ve üstü -ama huzur dolu- bir güruh, az buz değil; 2000 kişi. Yürüyorlar. Bilinen anlamda bir protesto yürüyüşü hallerinden biraz uzak ama, olsun:
-Aaa sen de mi o tarafa yürüyorsun, ne tesadüf ben de (Sami Abiye yakalandık, şimdi yürümemek olmaz, öff yaa...) ya da
-Şimdi kim yürüyecek bu kadar yolu, başkana yürürüz dedik, arkandayız dedik ya; televizyonda da GS maçı var... veya
-Düdüklünün altını kapattı mıydım, hay allah neyse köşeye kadar yürüyeyim sonra dönerim
.
benzeri iç seslerle bezenmiş bir yürüyüş kadrosu kurma fikrinin mucidi olmaları nedeniyle Sayın belediye Başkanı nezdinde emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Çünkü:
.
1). yalnız Türkiye'de değil, tüm dünyadaki protesto olaylarındaki can ve mal kaybına kökten bir çözüm sunulmuş ve hatta uygulanarak başarısı da kanıtlanmıştır.
2). 35 yaş üstü işsiz kadrosuna yeni bir iş kolu yaratılması adına olumlu bir girişim olduğu muhakkaktır.
3). haberi okuyunca hiç güleceğim yoktu derken gülmekten gözümden yaşlar gelmiştir.
.
.

2 comments:

Anonymous said...

Bu arada Igdir'in nufusu kac ola ki? 2000 kisi nereden bulmuslar?

Su said...

helal olsun Igdir'a nufusumu oraya mi alsam?