20060215

hirsiz polis ve diger pop isler

Bizim kusagin bir rahatsizligi vardir; oyle “herkesin” seyrettigi filmlere ilkonce gitmekten, turkce pop/rock muzik dinleyip -aman ha duygulanivermekten, hele hele televizyon dizisi, seda sayan atraksiyonlari gibi patlangacli pop islere islere merak saldigini beyan etmekten itinayla kacinmak icap eder. Oyle olunca da pop kulturu meydani (Cosmo)polis Sevim Hanim’a kalmis oluyor, tabii kendisi cep telefonunda konusmadigi zamanlarda bizimle ilgilendiginden eksik kalan birseyler var gibi hissediyorum. Bir de yeni gozdemiz Aksam gazetesi yazari Oray Yegin var tabii.. Uslubuyla yakan kavuran her derde deva Oray Bey icin gelecegin Engin Ardic benzetmesi yapiliyor ki, kanimca Engin Ardic sirf bir zamanlar televizyonda yorum adam olmayi denedi diye bu denli hor gorulmeyi hak etmiyor ve Engin Ardic gelmeyecek, kendisi halen burada. Onlarin disinda, koselerde pop kulturu yorumcusu der demez elini sallasan ellisi bir durum hâkim ama na’car kesmiyor kulunuzu, ustune 75 tane bloga goz atmadan gune eyvallah diyemez olduk.

Iste bu nokta benim itiraflar silsilemin basladigi noktadir. Gelmeyi planladigim, ama gelme zorlugu cektigim yer Hirsiz - Polis dizisidir. Bu dizi, benimle beraber bir dolu geckin genci her hafta ekran basina cekmektedir. Oysa ki, senaryo bir felakettir. Cekimler ve montaj bizi bir gecmise bir gelecege surukleyip durmakta, dizi basladi mi bitti mi, cocuk geldi mi gitti mi anlamadan jenerik muzigi baslamaktadir. Gecen bolumde usenmeyip Cinar’in Mavi’ye “eve ugrayip geliyorum” dedikten takribi 13 saat sonra gelebildigini hesap edince pes etme noktasina gelmis idik ki, bir gorunmez guc kanal degistirmemizi engelledi. Dizide bir Alehandro eksiktir, O da atiyla dolaniverse ortada kimseye cokca garip de gelmeyecektir; senaryo oyle hatalarla doludur yani.
Ama iste o Cinar, ah o Cinar Kom'ser yok mudur… Emirgan Baltalimani hattinda bir Mavi’li bir Mavi’siz, birbirine sariliveremeyen birbirini opemeyen asiklari oynayan iki oyuncu da olsalar,(burada ac parantez Mujde Ar'in "Turk sinemasinda duzgun sevisme sahnesi yoktur" beyanati kapa parantez) yurekler hasrettir demek ki yerli mali Anamur muzu yemeye. Ugur Yucel icin ise soz soylemek haddimiz degildir, netekim, gecen sezon yaptigi dizide Tuncel Kurtiz dahil bir dolu guzel insani dizisine dahil etmesiyle, kanal “reyting almiyor” deyin kapisini suratina kapatmistir sevenlerinin… Bu nedenledir ki olasi nazarlardan sakinsin amaciyla Ugur Yucel’in dizide pek sevdigi hamsili pilavi, hususi denemis oldugumu belirtiyor, Allah basimizdan eksik etmesin diyorum kendisini. Dizinin "Ariza"si Murat Daltaban'in, yaptigi tiyatro oyunuyla anilmasi kanimca daha guzel olacagindan hic ses etmiyorum.
Artik anlayiniz lutfen, iyi adamlarin iyi oyun kurmalarina, hayallerini bizimle paylasmalarina acikmisiz biz Simon and Garfunkel kusagi. Cagan Irmak’i, Timucin Esen’i kesfettiniz, bakiniz nasil da donuverdik sol yanlarimizi hafifce sizlere. M.Ali Erbil’in fantazyalarina para yatirmakta olan yapimcilara sesleniyorum: O cig tavugu Ugur Yucel yaparsa yenir, lakin hep pismemis tavuk da asik usandirir.

2 comments:

celerone said...

Hırsız polisle ilgili bugün okuduğum ikinci yazı bu. İyi işe, başka başka nedenlerle de olsa, her zaman talip çıktığına kanıt işte. Ki iyi işten kastım, iyi oyunculuk bu örnekte. Diziyi yorum yapacak kadar seyretmedim.

Keşke yayıncılar da okusa.

hera said...

ha ha
evet celerone ben de mtld yi okuyunca ayni seyi dusundum