20050810

Help: Aysecik Avrupa'da!


.
.
Bizim evde bir sevinc bir telas: Eylul ayinin ilk haftasi icin Avrupa tatili onerim, uzun suren sehir karsilastirma seanslarindan sonra Paris-Barcelona gezisi olarak kabul edildi. Maceramiz boylelikle baslamis oldu. Once isyerine "vallahi billahi 1 haftada donecegim, havaalanindan Toblerone getirecegim" taahhudu verildi. Kisa bir ucak-otel arastirmasi yapildi. Onumuzdeki 20 gun hizli gececege benziyor.

Ucak-vize islerinden kalan zamanlarda tarihte yapilmis en guzel programi ben yapmak istiyorum. Paris ve Barcelona icin ayri ayri:
.
Ne yemeli? Nerede yemeli?
ile ilgili onerileriniz olursa zevkle uygulamaya calisacagim. Yok eger yedigin ictigin senin olsun derseniz ;
.
Nereleri gormeli? Nerelerde kalmali?
konularinda akliniza gelenleri yazdiginiz icin simdiden tesekkur ederim!

7 comments:

yuvakuran said...
This comment has been removed by a blog administrator.
bilginc said...

ne mutlu sana ...Paris her yonuyle unutulmayacak bir sehir...
Versaille sarayindaki eski parlamento binasinda o siralara oturarak izlenen, ses ve isik efektleriyle desteklenen etkileyici bir demostrasyon var...
sarayin tam karsisindaki cadde uzerindeki cafelerde galat deneyebilirsin..gorunumu krep gibi ama lezzeti farkli..kiymalisi en guzeli... bu gibi yerlerde herkesin farkli bir cesidi siparis ederek paylasmasi degisik lezzetleri kesfetmek acisindan iyi oluyor..
Opera meydanina acilan caddelerden birinde Leon var.. eger deniz urunleri, ozellikle de midye seviyorsan karidesli midyesi cooook lezziz ve sunumu da cok ilginc :)
Louvre bir gunde kesinlikle bitmiyor...onceden muze planini alip uzerinde plan yaparak gezmek zamandan kazandiriyor...
Champs-Elysées'de cadde uzerinde yunan restorani var buranin degisik sos ve garniturlerle sundugu Steak'i cok lezziz ve sunumu hos...
ayni cadde uzerinde Virgin kitabevi var...her turlu yayin
-ozellikle hobilerle ilgili inanilmaz cesitlilik var- ayrica CD,DVD,VCD mevcut ve coook zengin...Tarkan'in albumu bile vardi... :)
ayni guzergah uzerinde sephora var...mmmmm....inanilmaz urun cesitliligine sahip... zaten virgin ve burasi icin ayri ayri yarim gun ister..
aklima gelenler bunlar...

yuvakuran said...
This comment has been removed by a blog administrator.
hera said...

bilginc -tavsiyeler supper, tesekkurler

liste yapmaya basliyorum simdiden:)

bilginc said...

rica ederim..
tahmin ediyorum sen de bunlarin uzerine yeni pek cok sey ilave edip bir gun birileriyle paylasacaksin..

Anonymous said...

Sevgili Hera,
Siteme yorum yazmissin, ne iyi etmissin, tekrar beklerim.
Paris konusunda Saint Germain'e gitmeden donme lutfen, orada Cafe Flore and Le Deux Magots adli 2 unlu cafe vardir ( metroyla saint germain duraginda inince hemen karsina cikarlar ). Saint Germain de cok guzel jazz restaurantlar da var, ben ne zaman gitsem orada kendime bir ziyafet cekerim, aslina bakarsan esas paris bence saint germain cunku champs elysses cok fazla turistik. Hem bir suru magaza da var orada.
Bir de sabah saat 10 gibi acilan la fayette ve printemps da alisveris icin ideal, cok kalabalik oluyor, bu yuzden acilis saatine denk gelirsen keyifle gezersin.
Saint Germain de ayrica bu da vinci sifresinde bahsi gecen st. sulpice kilisesi de gorulmeli bence.
vee louvre'a metroyla git, altta o cam prizmanin altindan bakabiliyorsun cunku.
louvre'dan onemlisi notre dame bence, disaridan gorsen bile yeter, bir de onu gecince bir muze daha var, mimarisi ile cok degisik olan, benim sitemdeki paris fotograflarinin cogunu ordan cektim, fotograf cekmek istersen o muzeye de git, bir suru guzel sergi gezebilirsin ve emin ol cok cok begeneceksin, muzenin adini hatirlamiyorum ama borularla dolu bir dis cephesi var, notre dame'a cok yakin.
champs elysses'de bence yenmesi gereken en onemli sey sarapta pismis midye, tencereyle getiriyorlar cok guzel oluyor, yolda celio diye bir magaza vardir, daha anita dogru, o magazanin hemen yanindaki cici restaurantta bu midyelerden bulabilirsin.
git seine nehri kenarinda yuruyus yap, gokyuzunu seyret, insanlarin guzelligine hayran kal, benden cok selam soyle, hasretine dayanmak cok zor paris'in.,..
metro ile gezmek de en kolayi bence.
sevgiler
zeynep

hera said...

zeynep cok tesekkurler,
jazz restaurant... cok cok iyi bir rota oldu bana