20110530

korkularıma dair

Kanırta kanırta Ortadoğu Dizaynı!


bir ben miyim bunları her duyduğumda daha şimdi duymuşum gibi hisseden?

2 comments:

Zeki Zikrullah Kırmızı said...

Hayır bir tek siz değilsiniz dünyaya karşı bu duyarlılığı taşıyan elbette (ve kuşkum yok, yalnız olmadığınızı da biliyorsunuz)ama size duyduğunuz şeyler konusunda azıcık kuşkulu olmanızı salık versem (herhangi biri olarak, diyelim belki nezaketen de olsa sözü dinlenebilir yaşlı bir adam olarak) acaba ne kadar ileri gitmiş olurum? Örneğin, Temelkuran'ın oldukça yüzeysel sayılabilecek yazısında 'Kürtler' ve 'Kürtler'i dümdüz etmek' derken neyi ne kadar yuvarladığını, Ortadoğu dizaynında Kürtlerin yeri ve rollerini; nesne, yarı-nesne, öznelik bakımından belirsizleştirerek nasıl da bir el çabukluğuyla ve ne düzeyde geçiştirdiğini yazsam incinmez misiniz?
İşte bu yüzden benimkisi türünden sizi rahatsız edebilecek yorumları yayınlanmadan önce denetlemelisiniz? Sizin blogunuzda yorum gönderildiği anda yayınlanıyor, oysa istemediğiniz yorumu engellemelisiniz, bu sizin alanınız ve başkasının kullanımına izniniz oranında açılmalı. Tabii yorumları sonradan iptal de edebilirsiniz. Hakkınız bu. (Ben hiç gocunmam, bilesiniz).
İkinci bir konu Türkçe karakter konusu. Bu Windows diliyle ilgili olsa gerek. Sizin yazdıklarınız İngilizce karakterlerle Türkçe yazılmış olarak okunuyor, benim yazdığımı siz nasıl görüyorsunuz bilmem. Komik olabilir.
Tabii blog oldukça kişisel sayılabilecek bir alan. Diyalog alanı değil. Blog üzerinden diyalog sürdürülmesini açıkçası yadırgıyorum.
Gördünüz mü, bu kez size teşekkür etmedim. Bunu başardım. Kendimi nasıl tuttuğumu anlayın artık. Ayrıca sandığınız kadar...sayılmam.
Ama öncelikle, yorumların gönderildiği anda hemen yayına girmesine engel olun, benimkisi türünden saçmalıkların önüne geçemeyeceksiniz yoksa.

Anonymous said...

geciyordum ugradim... ben biraktiktan sonra kimler kalmis diye bir bakmak gecti icimden... olur oyle arada :)
her turlu account silindiginden dolayi anonim yorum birakmakla birlikte, imza burada: hala soluk alan witness... saglicakla kal...