20100107

bugun nihayet gunesli bir gune uyandim, kalbimi dinleyerek. dun aksamki yoga seansinin ayaklarimi yerden kesmesi, bir ilk. oglumu ozlemeden kendimi bir seyin tam icinde ve tumuyle bir parca olarak bulmam, bu da bir ilk. dun aksam ve bugun, yildizlar bana goreydi, hepsi ayciceklerinin gunese bakmasi gibi, yuzunu cevirmis bana bakiyordu buna eminim. boyle bir gunu tahammul olcegiyle tarif edebiliyorum: herseye tahammulum var bugun; istemeden yaptigim sosyal gulumsemeye, asansorde bilincimi acik tutup insanlara merhaba demeye, patronun istedigi cevabi verebilmeye.. bir cesit koruyucu kalkan giymisim gibi. biraz once g.yle bulusup oglumun 2 yas krizlerine beraberce kafa yormak oda sicakliginda az sekerli bir sutlu tatli yemisim gibi bir etki yapti ustune. Uykusuz gecen gecelerde yaman'a yaptiklarimi zorlanarak da olsa anlattim ve arinmanin ilk adimini atmis oldum. oracikta bir karar verdim; bundan boyle bir bunalim olustugunda cok ozledigim bir seyi yapacagim: kalkip kahve yapacagim, gunun gazetesini okuyacagim ve zamanin oglumun depresif hallerine gore yamulup bukulmesine izin verecegim. kocami da boyle korumus olacagim.
cok merak ettigim bir film var, g. nin de "gizlice" seyretmis olup onaylamasiyla, artik seyretmek icin cildiriyorum. oyle hissediyorum ki, bu film, yasadigim bu 2 senenin sonuna nokta koyacak. tam da bu sebeple bu deneye kocami da katmak istiyorum. istiyorum ki beraber seyredelim ve ben onun yuzunde olusmasi muhtemel saskinlik kahkahalarini goreyim. filmin adi antichrist.
mumkun mu? yaptigimiz hatalari tamir etmek? cinlilere mal edilen su civili tahtali anekdottaki gibi, cikardigimiz tum civilerin izleri kalir mi? hafifletmek mumkun mu? zararin neresinden donsek kar mi?
2010'a dair liste devam ediyor:
kar mevsimi kacirilmayacak, tez vakitte gidip kartopu oynanacak
hemen bir cocuk tiyatrosu bulunacak, yaman'a yasgunu hediyesi olarak tiyatroya gidilecek
yaman'a ait tum video kayitlari toparlanacak, montajlanacak.
yeni bir is uzerine daha cesur davranilacak
gardrop duzenlemesi yapilacak
mutfaga daha cok girilecek
yogaya ara verilmeyecek