20070904

bugune dair anlik dusunceler


Hamileligimin 18. haftasiymis, bebek 184 grammis, basi rahmimden asagiya kayacak gibi alt tarafa dogru duruyormus ve cook hareketli gorunuyormus, doktor oyle soyledi. Unutmaya calisma calismalarim dogru sonuc vermis demek, zamanin nasil gectigini farketmedim desem yeri son zamanlarda. Haftalardir, belki ay olmustur, bir defter tutayim diyorum; anne-cocuk defteri. Hem saglik kayitlari olsun icinde, hem de olur ya arada birseyler ciziktiririz ona hitaben, sonra yasi erince tutusturur eline beraber okuruz... Olmuyor bir turlu. Zamansizliktan cok elim gitmiyor hala bu tur duygusal hazirliklara. Zaten dunyaya gelecek bir canli fikrinden cok kendimle ilgiliyim: Kac kilo aldim, ne zaman ne yesem, memelerim ne cok sisti, bugun ne giyecegim vs vs vs. Cinsiyet meselesi cok ilginc gercekten, daha cok kesin olmadigi icin yazmayacagim buraya, lakin ogrenince niye ikisi birden olamiyor diye hayiflandigimi farkettim bir an! En cok da kocamdan korktum, ya hayal kirikligina ugrarsa diye... Gecen hafta Trakya topraklarinda arabayla ilerlerken yuzumuze sonbahar kokulari geldi, yolun kenarinda serbestce otlayan yeni kirpilmis keciler gorduk, sut beyaziydi. Cok tatlilardi, gozumun onunde gunesin sari egik isiklarinin aydinlattigi o huzur ani hep...

3 comments:

Anonymous said...

Aaaaaaa bu ne guzel haber boyle :))
Tebrik ederim, cok mutlu oldum. En iyi en guzel dileklerimle, hersey en guzeli olsun

hep said...

Bir bebek taşımak çok özel bir duygu..Kolay ve sık yaşanabilecek bir durum değil.(Coğrafyanın belli bölgelerindekiler için farklı gerçi)Bu mucizenin tadını çıkarın.

Dilerim sağlıkla,mutlulukla gelsin.

Basak said...

Vay Hera vay!

Öncelikle rahat ve sağlıklı bir hamilelik dönemi dilerim sana, sonra da bebeğine ve sana ve eşine, sağlıklı, mutlu ve şanslı hayatlar dilerim.

Hadi bakalım anne, kolay gelsin sana.

Sevgiler...