20070814

Yegâne gerilimimiz Cumhurbaşkanı eşinin saçlarıydı.

ya da


Buyuk Cumhuriyet mitinglerinden sonra Abdullah Gul'un Cumhurbaskani (adayi) olmasiyla duramadan okur oldugum kose yazarlarina gun dogdu. Tum internet yayinlarinda "olsun mu olmasin mi" anketleri, olursa ne olur, hak eder mi etmez mi, ortulu (turbanli) first lady tartismalari almis basini gidiyor daha simdiden. Sanki herkes bir taraf secmek zorunda, ve seciminze gore etiketiniz hazir. Kendime bakiyorum, bulundugum yerden ne Abdullah Gul'un dis isleri bakanligi gorevini nasil yaptigini degerlendirebilecek bilgi ve yetkiye haiz degilim. Yasananlar karsisinda hep korudugu olgun "davranisina" borclu oldugumuz bir sukran var belki, ancak bu ne demek ki simdi... sirf imajini zedelemeyen bir politikaci oldugu icin onu yukseltmeli mi, odullendirmeli mi... bunu bize tarih gosterecek umuyorum, ustelik hakkimizda hayirlisini temenni etmek disinda yapilabilecek bir yorum olmadigini dusunuyorum.
Anlayamadigim nokta neden tum agizlar bir olmus bundan bahsediyor? Evet ya da hayir demek isteyecegimiz baska konu bulamadigimiz icin mi? Kendimize arayip da sorun bulamadigimiz icin mi? Sukru Kizilot'un yazisina goz attigimda dusunduklerim bunlar oldu.

1 comment:

Anonymous said...

Sister Hera,
Sanirim evet veya hayır diyebilecegimiz bir konu bir türlü bulamadığımızdan. Dun uzun bir aradan sonra haber bültenlerini izledim (türk) ardından sabah birkaç gazete okudum, üstüne de Perihan Mağden'nin yine mankenler üzerine yazısı eklenince, güne "hıh evet", "yooo hayır" diyebilecegim bir cümle işitemeden ve okuyamadan başladım. Bir umut uzun yıllardır görmediğim Amerika'da yaşayan bir arkadaşım ile kahvaltıda buluştum.
Amerika'da ki yaşamını anlatınca "hıh evet" dedim: "Dünyanın her yerinde insanlar aynı şeyi yaşıyor". Aynı politikacılar, (dekoltesi az veya cok !, bıyıklı bıyıksız)aynı ev ipotek ödemeleri, yeni banka kazıklaması sloganı ile "yeni nesil ev kredisi", çocukların spor ve müzik kursları, ve career development!!!
Kariyerimi develop ederken bunu sana yazdim. Acaba kariyeri mi devalu mü ettim??
"evet" mi "hayır" mı?

Yerdeniz