20070207

yoksul ve cirkin

Adaletsizliği ve eşitliği iyiden iyiye derinleştiren, kıt kanaat geçinen insanları iki yıl sonrasını tasarlayamayacak bir şekle geriletip kıstıran, yoksulluğu bir 'hastalık' olarak tasavvur eden ve onlarca ekonomik, siyasi ve 'askerî' müdahale ile artık ülkemizi de salvoları için müsait bir yer haline getirmiş olan modern kapitalizmden daha sahici bir kışkırtma olduğuna inanmak mümkün müdür?

Nihal Karaca'ya katilmamak mumkun mu? Ve hatta yoksulluga cirkinligi de eklersem, gozumuzun onune gelen sey karsisinda yuzumuzu hafif eksitir miyiz, ya da entellektuel bir hesapla fotograf makinemize sarilir miyiz dersiniz? ... Yoksulluk ve cirkinlik, ilk bakista yoksun olma hali gibi gorunen hayli goreceli iki varlik cesidi. Sana gore var bana gore yok, sana gore cirkin bana gore guzel gibi... Reklam metinlerinin, sayfa guzellerinin, bakim kremlerinin, bir gecede ya da bir cantaya harcanan elle sayilmasi mumkunatsiz paralarin, hesaplarin, ferrarilerin vs vs hic olmadigi bir ulkeyi, kendinizi karsilastirabileceginiz hic bir imajin olmadigi -belki- bir kac gunu dusleyebilirseniz elbet...

Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace...

Imagine no possessions
I wonder if you can
No need for greed or hunger
A brotherhood of man
Imagine all the people
Sharing all the world...

You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will live as one



4 comments:

Anonymous said...

Merhaba,
gördüğüm kadarıyla şubat ayından beri yazmıyorsunuz..Umarım devam edersiniz.Ben yeni keşfettim ve bu kadar çabuk kaybetmek istemem açıkçası..Açık radyoda çalışıyorum bu arada..

Margot said...

Merhaba Hera,

Nerelerdesin? Merak ettim seni.
Haberdar et bizi.
Sevgiler,

Anonymous said...

komsu neredesin huuu

plankton said...

hera, gelin artik ayol...