20070119

yeni yilda ne yapmak istiyorum


Yeni yilda ne yapmak istedigime dair hala bir cevap bulamadim. Buldugumda sene eski yil olacak ve bu istegin hukmu kalmayacak. Bu seneyi diger senelerden ayiran fark ne onu da bilmiyorum ya, huzur da huzursuzluk da batar oldu nicedir, bir cozum bulamadim.
Son zamanlarda kendi kendime baktigimda, ki bu blogun ismini de kendi kendime olarak degistirdigim zamanlari takip eden bir surectir bu, bagimliliklarima sahip cikmaya basladigimi goruyorum. Ne gibi diyeceksiniz:
.

  • *kahve
  • *limitli sigara
  • *televizyon seyretmek (bu konuya cok sahip ciktigim soylenemez, ama yerine birsey koymadigima gore, bir itirazim yok demek ki)
  • *haber (gunluk haberleri takip etmek, kendimi bos yere mesgul ettigimi bile bile)
  • *kivilcim.
Ilk dordune sahip cikiyor olmak enteresan degil, bir bunaltiya teslim olmamanin yolu yokmus gibi yapip mesgul olmaktir ne de olsa. Ama sonuncusu onemli. KIVILCIM bir beyin yuruyusu diye tarif edebilecegim bir sey. Beynin anarsist yuzu. Hayatin gunluk akisi icerisinde, bir ana girip cikan seye kivilcim diyorum ben. Bir kivilcim cakmasi gibi anlik ve siddetli. Bir an sonra unutulma, ya da fazlaca kendime konsantre degilsem ihmal edilme tehlikesiyle karsi karsiya olan bir his bulutu kivilcim. Bu kivilcimlar bana vahiy gibi iniyor sanki. Mutlaka bir koku bir ses tasiyorlar yakin ya da uzak gecmise ait ve gelecege cikan ipuclarim onlarmis gibi hissettirip kalbimi gum gum attiriyorlar bazen. Hep kirmiziyi en cok sevdigimi dusunurum ama neden gecmisim simsiyah. Iste bu kivilcimlara gun gectikce daha cok baglaniyorum. Yeni yilda istiyorum ki bir kivilcimlar el kitabi yapayim kendime. Sayfalari kirmizi olsun. Kivilcimlar art arda art arda caksin durmasin, yildirim olsun, deprem olsun, ayaklarimi yerden kessin - kesecekse.
.
Bir de -alakasiz- resimdeki kiz gibi bir kopekle ip atlamak istiyorum.
.
Yok canim, o kadar da cok sey istemiyorum.
.
.

2 comments:

Anonymous said...

birde birde

plankton said...

ben yeni yilda sigarayi birakmamayi ve hatta herkese inat sahip cikmayi diliyorum.