20070106

...

.... Pall Mall sigaralarini ureten Brown & Williamson tutun sirketine bir milyar papellik dava acacagim! On iki yasimdan baslayarak filtresiz Pall Mall'dan baska sigarayi zincirleme icmedim. Ve yillar var ki, Brown & Williamson, hem de paketin uzerine yazarak, beni oldurmeyi vaat ediyor.
Ama artik seksen iki yasima geldim. Eksik olmayin sizi pislikler. Hayatta isteyebilecegim en son sey, tum gezegenin en guclu kisisinin adlarinin Bush, Dick ve Coon oldugu bir zamanda yasiyor olmamdi.
Hükümetimiz uyusturucu ile savasiyor. Bu elbette hic uyusturucu olmamasından cok daha iyi bir sey. Yasaklar hakkinda soylenen buydu. 1919'dan 1933'e kadar alkollu icecekler uretmenin, bir yerden bir yere tasimanin veya satmanin kanuna tamamen aykiri oldugunu ve Indiana gazetesi mizah yazari Ken Hubbart'in 'Yasaklar hic alkol olmamasindan daha iyidir' dedigini biliyor musunuz?
Ama sunu iyi anlayin: Butun maddeler arasinda en cok kotuye kullanilan, bagimlilik yapan ve zarar veren ikisi tamamen yasal. Birisi, tabii ki etil alkol. .....
.... Size gercegi soyleyebilir miyim? Oyle ya, bu bir televiyon haberi falan degil ki. Iste benim gercekle ilgili dusuncem: Hepimiz durumu inkar eden fosil yakit bagimlilariyiz. .....
.
.
Kurt Vonnegut
Ulkesi Olmayan Adam - Sf 47-48

No comments: