20060630


... Paul Nizan mıydı ‘20 yaşın hayatın en güzel yaşı olduğunu söyleyenin alnını karışlarım’ diyen? 20’li yaşlarımdan epeyce keyif aldım, itiraf etmeliyim. Ama 30 yaşındaki kadın olmanın da keyifli olacağını düşünüyorum. Otuzundaki kadın, daha 10 yıl bunun keyfini yaşayacak, 10 yıl daha çocuk kalacak, kendini şımartacak, şımartılmasına izin verecek! Gözleri biraz daha açılacak dünyaya baktıkça, daha çok şaşıracak ama bir yandan da yeni bir dünya kuracak bu dünyanın ona öğrettiklerinden. Yaşayacak çok şeyi olacağı için, anlatacağı da çok şey olacak. Filmlerdeki, romanlardaki insanlık durumlarını daha iyi kavrayacak bir yaşa geldi çünkü. Annemarie Schimmel ‘Sayıların Esrarı’nda 30′un adaletle bağlantılı bir sayı olduğunu belirtiyor. Bağışlamayı da öğrenecek, tıpkı başkalarını olduğu gibi kendisini de. Kendine inandığı için başkalarına da inanacak, yaşamanın hakkını verir gibi dostlukların da hakkını verecek, sevgisini tartacak. Dünyanın bir ev olduğunu herkes biliyor, o şimdi evindeki özgürlüğünü de kıskançlıkla koruyacak. 30 yaşında hem çocuk, hem genç, hem kadın olabilmenin güzelliğiyle, daha güzel olduğunu hissedecek otuzundaki kadın. Hissetmek mutluluktur ve 30 yaş tepeden tırnağa bu mutlulukla doludur. Ne mutlu otuzundaki kadına!...
***
iç düşünce: kendi bloguma göz gezdirdiğimde niye kadinca bir ize rastlayamiyorum??

4 comments:

Su said...

Ne diyim Hera, bence 20li yaslar guzel, -ki ben 25imdeyim- ama farkediyorum ki buyudukce hayat daha guzellesiyor, daha bir keyif aliyorum, daha bir kendimi taniyorum cunku. Daha az kendime iskence ediyorum etrafimdakilere de, daha iyi biliyorum gecen 1 gunun onemini, ona gore yasiyorum. Ama bunu hep bilirdim, anliyor musun, herhalde 13-14 yasimdan beri bir buyuyebilsem herseyin daha guzel olacagini dusunurum ve oyle de oluyor. Ben 30u sabirsizlikla bekliyorum ama aradaki 5 yili da atlamayalim o arada.

Oglak burcu gerci; tersten yaslanirmis; buyudukce genclesirmis. Hayatim basladiginda yildizlarin bana verdigi bir hediye veya lanet bu.

Gecmise donmeyi, eger 3-6 yas arasi degilse hic istemezdim.

doli incapax said...

28'ime 9 gün kala yazıyorum bu yorumu, hala ve inatla 24'ümden daha güzel olmadı hiçbir yaşım. 30 ve sonrası daha güzel olacaksa... varsın kaldığımız yerden devam edelim yaşlanmaya.

(Bu blog tek kelimeyle kadın dokunuşlu bir blog, nasıl olur da yazarı kadınca ize rastlamaz?!)

hera said...

Sucum, 20ler harbiden guzel. yapmaciksiz bir guzel. buyudukce hayata baktigim pencere sayisi azaliyor gibi geliyor bana. beri yandan gorduklerimi de sanki not alacakmis gibi dikkatle izlemeye basladim, kar kalacakmis gibi. bu diger hayatlari anlama hali kendiliginden geliyor, kendi hayatina baska hayatlari otomatik olarak dahil ediyorsun ve benim icin uzucu yani su ki, kendini bitirmeye basliyorsun sanki. daha az hayal kurmak gibi, ya da kendini araklamak zorlasiyor diyelim meselelerden. bir tur kenetlenme hali. yani derim ki, 30u o kadar da sabirsizlikla bekleme, kendiliginden gelecektir.
oglak burcu hakkinda soylediklerine en derin anlayisimla katiliyorum, zira herakles oglak burcu.

hera said...

sevgili doli, benim 20lerim cok yukaridan asagilari seyredip durmak gibiydi. sana simdi, asagilardan biryerlerden, simdiden mutlu bir 28 dilerim. bana 28 imi animsattigin icin de tesekkur ederim.