20060411

Son gunlerde evcek bir haller oldu bize, surekli bir mide rahatsizligi hakim, haslanmis sebze yiyoruz, pirinci hasliyoruz, evin duvarlarina nanelimon kokusu sindi, bana misin demiyor. Bir yandan da turlu reflu ilaclari tasiniyor eve, bak bu daha iyiymis, bunu yemekten bir saat once, bunu gece yatmadan... etrafimizla paylasacak olduk ki aman aman herkeste bir baska turlu hastalik; sindirim bozukluklari, bulantilar, iyilesmeyen nezleler, surekli bas agrisi hatta migren sikintilari her tarafi sarmis. Taylan Kumeli beyaz pantolonuyla reklamlarda gorunedursun, cumle alem beslenme uzmani olmus, sabah kalsiyum aksam demir takviyesi ekseninde ogle yemeklerinde meyveli yogurt kasiklaniyor. Sebep: rahatsizim rahatsiz.
Bu hastalik bombardimanini anlamlandirmaya calisirken bir yandan, asagidaki haberi gorunce dehsete kapildim. 6 senedir Kemerburgaz'da oturdugumuzdan copluk kelimesinin o bolgede yasayanlarca ne manaya gelebilecegini kestirebiliyorum. Ya atik? Kontrolsuz atik? Ustelik bunu yapan bir ilac firmasi ise... Iskenderun'da atik yuklu gemiyi hatirlar herkes, sonucu GreenPeace'in sitesinden takip etmeye calismistim ama ulusal basinda (bunun da ne demek oldugunu cozemiyorum) sonup giden bir haber olmustu. Osman Pepe'nin soyledigi sey cok onemli :(gun gelir Pepe'yle de ayni tarafta olursunuz yani...) cezalar kusa donmus memleketimde, atiklarini 1.levent carsisinin ortasina da koysalar ne olacak ki? Neticede ticaret gelir-giderdir. Yeni cikacak yasayla hakikaten de oyle degil mi artik: calanla calmayan bir olmaz elbet, hem dunyada hem ahirette, 2,5 ay hapis yatip cikin, torunlarinizin torunlari yesin calip cirptiginiz paralari. Kirmizi isikta da durmayin, bisey diyen yok, emekcinin parasini iyicene kisin, parasiz is yaptirmanin keyfine bakin, hastanede tanidiginiz yoksa hastalanmayin ya da. Kisaca siz, isini bilenlerden olun, korkmayin arkanizda kocaman bir devlet var.

http://www.ntvmsnbc.com/news/368715.asp

2 comments:

Basak said...

Benim de mide sorunum var son zamanlarda.
Bu devlet arkamdaysa neyi dert edeyim ki kendime! Her şey muhteşem; ne sağlık sizteminde bir sorun var ne vergilendirmede ne de trafikte. Hayatımız her geçen gün rahatlıyor, renkleniyor. Neyi dert edelim ki kendimize? Midemiz bunlardan ağrımıyordur yediklerimiz dokunmuştur.

hera said...

basakcim,
tamam kisi basina gelir 5000 dolari gecti ama, devlete de bu kadar yuklenme canim.. hem o ilaclari kim alacak hicbirimiz hastalanmaz isek?