20060329

kedigillerden


iste çipil... mahalle cocuklarinin taktigi isimle cevdet. dogum aninda tanisti bizim bahcenin gizli koseleriyle, buyuyunce kucuk capli bir aslan yavrusu kadar olup "cevdet" ismini haketti, yaramaz erkek cocuklarin sirtlarindan inmeyerek... en cok aseksuelligi guldurdu bizi, en vahsi kedilerin bile onunde tum sukunetiyle dolasip hic istifini bozmadan koklamaya calisarak. minicikti daha, ayakta uyurdu basi onune dusup silkinip uyanirdi. Ve hep alerjisi vardi, çipil bakan gozeriyle ciceklere cimenlere sulu sulu hapsirirdi, hala da oyle. Kendisi kediligi yakistirmaz kendine pek, kopek gibi yasar, pencere onumuze aittir mesela, 2.kattan kuut diye asagiya atlar, bahceye, kucuk top falan atarsaniz "tut oglum" diye, tutar getirir, yureginize iner maazallah dikkat edin gorurseniz, iste o çipil.

4 comments:

Oya Kayacan said...

Çok şeker şeymiş bu Çipil Cevdet. E madem de bu kadar sahiplendiniz nezlesini tedavi ettirin artık. Alerji değil o dediğin galiba, yani burunda azıcık da olsa akıntı varsa eğer???

azna said...

Allah korusun onu kazadan, beladan, kötülerden...

hera said...

oya, evet burnunda ıslaklık var cogu zaman diye tarif edeyim sana. bir kere de gözü iltihaplandı, onu biz çayla falan hallettik. cipile bişey olmaz bee??

azna, amin!:)

Oya Kayacan said...

Hayvansever bir eczacıya dahi sorsan sana ne yapacağını söyler sevgili Hera'cığım. Ben genellikle verdiğim antibiyotik parçacıklarını peynir içine saklayıp yutturuyorum. İki günde kesin çözüm, iki gün daha tedaviye devam ve birşeycikleri kalmıyor. Çipil'e bir şey olmaz, OLMAZ MI? Aman olmasın.