20060331

bugun fişlenmeyi ihmal etmeyin:



Bugun fislenmeyi ihmal etmeyin evet. Bana ne demeyin, cocuklarimiza gelince isler, pek cok konuda akan sular durmuyor mu? Sabahlari okul servisleri var ya ornegin, servis ablalari da var bu servislerin, cocuklari evin kapisindan aliyor, elinden tutuyor, takribi 10 metre yurutuyor (cocuk kendi yuruyor tabii ama..) servise bindiriyor, egitilmeye dogru bir gidis (dogru mu bilinmez). Peki, biliyor musunuz ki bu servis ablasinin siyasi gorusu nedir, esinin saci sakali nasildir, sosyal aktivitelere katilir mi? Bilmez misiniz? O zaman habere bir goz atin, bu isler hangi yontemlerle yapiliyormus bilgi sahibi olun.

Asagidaki haberde yazdigi gibi; fislenenler arasinda coklukla il/ilce milli egitim mudurlerinin ve hatta yardimcilarinin isimleri bulunuyormus. Milli Egitim Mudurlugu, adi ustunde, bolgedeki egitim kurumlarinin isleyisinden sorumlu birimler, yani: ogrenciler, ogretmen atamalari, okullarin ihtiyaclari, tatil gunleri, bakanlikca yayinlanan mufredata ait yayinlarin dagitimindan (ozerk degil yani) sorumlu kisiler. Bu birimlerde insanlarin ahlakli ya da eslerinin baslarinin durumunun Jandarmayi hangi anlamda ilgilendirdigini merak etmemek mumkun mu?... Ve Kaymakamlar, savcilar, valiler ve daha kimler kimler... Imza atan kisiler. Cizilmis sinirlarda gorev tanimlari olan, tek bir anayasaya bagli calisan T.C. uyruklu insanlar. Ne dersiniz, sizin fislenmenizin zamani gelmedi mi?

Jandarma, valiyle hâkimi bile fişledi

Diyarbakır'da vali, hâkim, savcı ve müdürlerin jandarma talimatıyla fişlendiğini gösteren belgeler ortaya çıktı....
Korgeneral imzasıyla SABAH'a ulaşan belgelere göre, Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Mehmet Çavdaroğlu imzasıyla 6 Ocak 2006'da Bölge Komutanlığı'na yollanan yazıda eski fişlerin güncellenmesi istendi. Yeni fişler için 15 Mart'a kadar süre verildi.

"Dul, ahlaken güçsüz"
Validen hâkim ve savcıya kadar isimlerin bulunduğu fişlerde "AKP atadı. Eşi türbanlı. Dul olup ahlaken güçlü değil. Atatürkçü. Sosyal biri" bilgileri yer aldı. Listelerdeki isim, görev ve görev sürelerinin doğruluğu dikkat çekti. Bir nüsha yazın her şeyi yok edin Jandarma yazısında fişleme yapılırken gizlilik esasına uyulması istendi

"Hiçbir resmi ya da özel kuruluşla yazışma yapılmayacak.
Çizelgeler imzasız ve başlıksız olacak şekilde emniyetli PC'lerde hazırlanacak. Bir diskete kaydedilecek. Bir çıktı alınacak, sonra tüm veriler imha edilecek. Disket kurye ile komutanlığa gönderilecek.

""Bütün fişler güncellensin
" Güncellenmesi istenen fişlerin altında, Diyarbakır Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü yapan Kurmay Binbaşı A.D.'nin imzası yer aldı. Güncelleme yazısı şu emirlere dayandırıldı: Genelkurmay emri Birincisi: Genelkurmay Başkanlığı'nın 29 Aralık 2005 gün ve (....) sayılı emri... İkincisi: Jandarma Genel Komutanlığı'nın 5 Nisan 2001 gün ve (....) sayılı emri.