20050831

On (kucuk) mutluluk hali

Hmmm.. kim demis hera kucuk seylerle mutlu olmaz diye...
Gezginim topragim Basak 'tan bu yana yonlendirilmis bir ankete cevaben:
.
  1. Sabahlari uyanirim, saate sag gozume caktirmadan sol gozumle bir bakis atarim. Yataktan hisim ve aceleyle firlamam gerekmezse eger, gerinir gerinirim. iste o an mutlu oldugum andir.
  2. Eve gelince cincana mer'aba derim, gelir yanaciklariyla surunur, yere lop diye kendini atar. cok mutlu olurum o an.
  3. Sevgilimle bulusma planlariz bazen. beyoglu bir sahne olur yavas cekimde; o bana dogru gelirken gozgoze gelir isek eger, siritiriz ve cosariz karsilikli. o an turkan soray olurum, amelia olurum, mutlu olurum.
  4. Paydasim cift yumurta ikizim BB ile otururuz, sarapli sohbetli, icli ama icli bir ic konusma balonu olustururuz, kendi seslerimizi tum kalabaliktan siyirir ve duyariz. mutlulugun resmidir o dakikalar ve hem cok uzundur hem andan kisa...
  5. Baku'den U arar: -selam hera! .. ucarim, cok mutlu olurum o an, sevilmek ve hatirlanmak namina.
  6. Telefon calar, yalnizimdir, bilirim annemdir o ve dedikodu yapacagizdir; babamdan, kardesimden, hatirlamadigim memleket simalarindan. annemin sesi sen sakrak olur, gulerim gulerim gulerim...
  7. Sabahin koru bir saatte arabada radyoyu acarim led zeppelin cikar ansizin; gunesi dogurmak icin can atarim o zaman.
  8. cildiririm surpriz bir hediye alirsam eger... minik enikler gibi kuyrugumu sallamak isterim
  9. oyle gezinirken bir minik obje gorurum, hah derim, iste bu bunun icin! alirim ve hediyeyi verene kadar icim icime sigmaz, sevincini gozumle gorene kadar
  10. Yemek yaparken mesela, TV'de Bono'nun sesini duyarim; firlarim yerimden. Oturup karsisina, onun back-vokali olmayi hayal ettigim gunleri tekrar hayal ederim. Hayal formumdan birsey eksilmedigini gorur, gecen zamana direncim icin kendi kendimi kutlar, patlicanlarin basina geri donerim.
Alisilageldigi uzere, anketi 3 komsu bloggera gonderiyorum. elif the supastar, abesle istigal defne k., kedili mutfaklarin Oyasi; vaktiniz olur mu boyle ortadan soylesmeye?

3 comments:

Basak said...

Küçücük küçücük belki ama asıl hayatımız bunlar işte, gerisi boş... O geri kalan kısım işte; bazen büyüyor büyüyor, unutturuyor asıl hayatımızı, sıkışıp kalıveriyoruz içinde, hayat bu zannediyoruz, depresifleşiyoruz.
Bir diğer bakış açısı; hayat aslında berbat, ama arada sırada bu küçücükleri düşünüp, onlara odaklandığımızda gerçeklerden kaçabiliyoruz.

hera said...

başak,
2.si diyorum:)
hayatı soyut düşündüğümde yapılması gerekenler diye özetleyebiliyorum

Anonymous said...

"Ulan ilk ona girememis hicbir anı" dedim okurken, "yazayım mı bunu" dedim, "yaz yıllarca yazarak kaynastık" dedim, acaba dostların konuşamadığı çok şey mi var?
Sister